Παραλίες Ιεράπετρας

(9 ψήφοι, μέση τιμή 4.11 από τα 5 αστέρια)

Η Ιεράπετρα βρίσκεται 35km νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου και είναι η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας. Είναι χτισμένη στην έξοδο μιας εύφορης κοιλάδας με πολύ θερμό κλίμα, το οποίο ευνοεί την καλλιέργεια κηπευτικών. Η ευρύτερη περιοχή είναι διάσημη για τις παραλίες της, που ξεδιπλώνονται κατά μήκος ενός τεράστιου παραλιακού μετώπου. Σχεδόν όλες καλύπτονται από το μικρόκοκκο μαύρο βοτσαλάκι, που δεν κολλάει στα πόδια, και η θάλασσα είναι συνήθως γαλήνια.

Δίπλα στην πόλη υπάρχουν τρεις παραλίες που μπορείτε να κολυμπήσετε. Η πρώτη από δυτικά, η παραλία Λιμανάκια, βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και είναι η καλύτερα οργανωμένη παραλία της πόλης. Η παραλία έχει χοντρή άμμο, βραχώδη βυθό σε μερικά σημεία και ρηχά γαλανά νερά, ενώ πάντα έχει κόσμο. Όπως είναι φυσικό, εδώ θα βρείτε οτιδήποτε θέλετε, καθώς η πόλη είναι δίπλα. Τέλος, στη μέση της παραλίας υπάρχει ένα μικρό κανάλι που καταλήγει σε μια μικρή λίμνη, τη Ναυμαχία.

hotels booking Crete

Αφού περπατήσετε λίγα μέτρα ανατολικότερα, θα βρείτε το Φρούριο Καλέ, που ακόμη προστατεύει το λιμανάκι της Ιεράπετρας. Ακριβώς εκεί ξεκινάει η δεύτερη παραλία της πόλης, η Αποβάθρα, που έχει χοντρή άμμο και ρηχά νερά. Είναι καλά οργανωμένη και έχει πολλές υποδομές για water sports και scuba diving. Αν συνεχίσετε το περπάτημα μετά την παραλία, θα διασχίσετε τον παραλιακό δρόμο με τις πολλές καφετέριες και τις ταβέρνες. Αμέσως μετά, κοντά στο ναό της Αγίας Φωτεινής, ξεκινάει η μεγαλύτερη παραλία της πόλης, η Ανατολική παραλία του Αγίου Ανδρέα, που εκτείνεται στα ανατολικά για 4km. Στην αρχή θα βρείτε τη οργανωμένη πλαζ του Δήμου και αρκετά ξενοδοχεία. Ωστόσο, όσο πιο ανατολικά πάτε, τόσο πιο ήρεμα γίνονται τα πράγματα. Εκεί δεν μπορείτε να κάνετε γυμνισμό, καθώς ο κεντρικός δρόμος που πηγαίνει Σητεία και Μακρύγιαλο περνάει από δίπλα. Η παραλία κοντά στο κέντρο είναι αμμουδερή, ενώ όσο πηγαίνετε ανατολικά έχει βότσαλο και βραχάκια.

Το ανατολικό τέρμα της μεγάλης παραλίας του Αγίου Ανδρέα ονομάζεται Λιβάδι και παραπέρα, ονομάζεται Περιστεράς. Είναι μια απόμερη περιοχή με μεγάλους γκρεμούς να την προστατεύουν. Στο σημείο αυτό η παραλία έχει άμμο και μερικά βραχάκια. Ακριβώς από πίσω από τον τελευταίο βράχο υπάρχει η δεύτερη παραλία του Περιστερά, στην οποία μπορείτε να πάτε αφού προχωρήσετε κατά μήκος του κεντρικού δρόμου για 100m. Η παραλία είναι κρυμμένη από το δρόμο, αλλά έχει αρκετά βραχάκια.

Δυτική παραλία ΙεράπετραςΛιμανάκιαΚάτω παραλία ΙεράπετραςΑποβάθραΜεγάλη Παραλία Αγίου ΑνδρέαΜεγάλη παραλία Αγίου ΑνδρέαΠεριστεράς, ΙεράπετραΠεριστεράς

Πανόραμα από τον Περιστερά

Φωτογραφίες
Λιμανάκια

Αποβάθρα

Παραλία Αγίου Ανδρέα

Περιστεράς

Εάν δεν μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες, κάνετε refresh τη σελίδα ή πατήστε για να δείτε τα Λιμανάκια, την Αποβάθρα, την παραλία του Αγίου Ανδρέα και του Περιστερά.

Λιμανάκια
Αποβάθρα
Παραλία Αγίου Ανδρέα
Περιστεράς

Blue Crete

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Βοήθησε κι εσύ

Μην διστάσεις να ανεβάσεις τις δικές σου φωτογραφίες ή να μας ενημερώσεις για τυχόν πληροφορίες που λείπουν ή είναι λάθος.

Επεξήγηση Εικονιδίων

Χρώμα Νερού

 Γαλαζοπράσινο

 Βαθύ Μπλε

 Μπλε

 Πράσινο

 

Τύπος Παραλίας

 Λευκή Άμμος

 Άμμος

 Χοντρή Άμμος

 Βότσαλο

 Πέτρες / Βράχια

Συνήθης Κυματισμός

 Επίπεδη επιφάνεια

 Μικρά Κύματα

 Φυσιολογικά Κύματα

 Μεγάλα Κύματα

 

Βάθος Θάλασσας

 Ρηχά

 Φυσιολογικά

 Βαθειά

 

Κόσμος

 Απομονωμένη / Ερημική

 Φυσιολογικά Πλήθη

 Συνωστισμός

 

Θερμοκρασία Νερού

 Κρύο

 Δροσερό

 Φυσιολογικό

 Ζεστό

Υποδομές

 Υπηρεσίες Διαμονής κοντά

 Υπηρεσίες εστίασης κοντά

 Ομπρέλες / Ξαπλώστρες

 Θαλάσσια Αθλήματα

 Ναυαγοσώστης

 Ντουζιέρες

 Γαλάζια Σημαία

Διάφορα

 Φιλική στους Γυμνιστές

 Με Φοίνικες

 Φιλική στους Κατασκηνωτές

 Ενδείκνυται για μάσκα

 Φυσική Σκιά (Δέντρα, σπηλιές, κλπ)

 Φωλιάζουν χελώνες

 

Πρόσβαση

 Συγκοινωνία

 Αυτοκίνητο

 Χωματόδρομος

 Πρόσβαση με σκάφος

 Περπάτημα

 Πρόσβαση ΑΜΕΑ