Παραλία Κομμός

(34 ψήφοι, μέση τιμή 4.44 από τα 5 αστέρια)

Ο Κομμός (ή Κομός) βρίσκεται 66km νοτιοδυτικά του Ηρακλείου, μόλις 2km βόρεια από τα Μάταλα και πολύ κοντά στο χωριό Καλαμάκι. Είναι ουσιαστικά το νοτιότερο, αλλά και το πιο απομονωμένο, τμήμα της τεράστιας συνεχόμενης παραλίας του κόλπου της Μεσαράς. Ο Κομμός κάποτε ήταν αρχαίο λιμάνι της Φαιστού και σώζονται ακόμη ερείπια από την πόλη, δίπλα στην παραλία. Εδώ έρχεστε μέσω του δρόμου που οδηγεί στα Μάταλα, έως ότου δείτε μια πινακίδα προς Κομμό.

Όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής είναι εκτεθειμένο στους δυτικούς άνεμους, οι οποίοι φυσούν τις περισσότερες φορές στην περιοχή. Έτσι, χρειάζεται προσοχή γιατί η θάλασσα έχει πλάκες, κι όχι μόνο άμμο. Μέσα στην χοντρή άμμο της ακτής φωλιάζει η προστατευόμενη θαλάσσια χελώνα Caretta caretta, από το Μάϊο ως τον Σεπτέμβριο.

Το βόρειο τμήμα του Κομμού, ο Ποταμός ή το Ποταμόσερμα, είναι γνωστός προορισμός για τους λάτρεις του γυμνισμού εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή που οι χίπις κατέκλυζαν την περιοχή. Τριγύρω υπάρχουν μόνο μερικά αλμυρίκια, καθώς ο Κομμός βρίσκεται σε προστατευόμενη αρχαιολογική ζώνη κι έτσι δεν επιτρέπεται να χτιστούν ξενοδοχεία.

Κοντά στον αρχαιολογικό χώρο, νοτιότερα, υπάρχει μια οργανωμένη παραλία, με ομπρέλες, ξαπλώστρες, τουαλέτες, ντους, μια ταβέρνα και ναυαγοσώστη. Τριγύρω υπάρχουν πολλά αλμυρίκια αλλά και τεράστιες αμμοθίνες, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα λευκά κρίνα της άμμου, τα οποία σηματοδοτούν το τέλος του καλοκαιριού. Αν θέλετε να βρείτε χώρο για διαμονή ή φαγητό μπορείτε να περπατήσετε ως το γειτονικό Καλαμάκι, ή να οδηγήσετε ως τα Πιτσίδια και τα Μάταλα. Επίσης, ανάμεσα στα Πιτσίδια και στο Κομμό υπάρχει ένα οργανωμένο camping.

Όπου και να βρίσκεστε, η θέα στα νησιά Παξιμάδια είναι εκπληκτική και την ώρα που ο ήλιος δύει δίπλα στα νησιά, η ατμόσφαιρα γίνεται μαγική. Ακριβώς απέναντι από τον αρχαιολογικό χώρο, 300m μέσα στη θάλασσα, θα δείτε έναν όμορφο βράχο, τον οποίο οι ντόπιοι λένε Βόλακα. Ο Βόλακας δεν κατάφερε να ξεφύγει από την μυθοπλασία των Ελλήνων, οι οποίοι λένε ότι είναι η κορυφή του βουνού που ο τυφλωμένος Κύκλωπας Πολύφημος πέταξε προς στο καράβι του Οδυσσέα για να μην ξεφύγει, όταν ο Οδυσσέας μαζί με τους συντρόφους του δραπέτευσαν από τη σπηλιά του.

Ο αρχαίος Κομμός

Ο Κομμός ήταν λιμάνι της Φαιστού που ιδρύθηκε το 2000πΧ, καταστράφηκε από σεισμό πολλούς αιώνες αργότερα και ανοικοδομήθηκε. Στον αρχαιολογικό χώρο, που είναι κλειστός για τους επισκέπτες, έχουν βρεθεί ένα μινωϊκό λιμάνι, πολλά δημόσια κτίρια, αποθήκες, ελαιοπιεστήρια, νεώρια και μια μεγάλη αυλή. Επίσης, έχουν εντοπιστεί κατάλοιπα ενός μικρού ναού, που οικοδομήθηκε πάνω στα ερείπια ενός παλαιότερου.

hotels booking Crete

Φωτογραφίες

Εάν δεν μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες, κάνετε refresh τη σελίδα ή πατήστε εδώ.

Ιδιότητες

Blue Crete

Δείτε όλες τις παραλίες της περιοχής στον ίδιο χάρτη.

Προσθήκη νέου σχολίου

Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Βοήθησε κι εσύ

Μην διστάσεις να ανεβάσεις τις δικές σου φωτογραφίες ή να μας ενημερώσεις για τυχόν πληροφορίες που λείπουν ή είναι λάθος.

Επεξήγηση Εικονιδίων

Χρώμα Νερού

 Γαλαζοπράσινο

 Βαθύ Μπλε

 Μπλε

 Πράσινο

 

Τύπος Παραλίας

 Λευκή Άμμος

 Άμμος

 Χοντρή Άμμος

 Βότσαλο

 Πέτρες / Βράχια

Συνήθης Κυματισμός

 Επίπεδη επιφάνεια

 Μικρά Κύματα

 Φυσιολογικά Κύματα

 Μεγάλα Κύματα

 

Βάθος Θάλασσας

 Ρηχά

 Φυσιολογικά

 Βαθειά

 

Κόσμος

 Απομονωμένη / Ερημική

 Φυσιολογικά Πλήθη

 Συνωστισμός

 

Θερμοκρασία Νερού

 Κρύο

 Δροσερό

 Φυσιολογικό

 Ζεστό

Υποδομές

 Υπηρεσίες Διαμονής κοντά

 Υπηρεσίες εστίασης κοντά

 Ομπρέλες / Ξαπλώστρες

 Θαλάσσια Αθλήματα

 Ναυαγοσώστης

 Ντουζιέρες

 Γαλάζια Σημαία

Διάφορα

 Φιλική στους Γυμνιστές

 Με Φοίνικες

 Φιλική στους Κατασκηνωτές

 Ενδείκνυται για μάσκα

 Φυσική Σκιά (Δέντρα, σπηλιές, κλπ)

 Φωλιάζουν χελώνες

 

Πρόσβαση

 Συγκοινωνία

 Αυτοκίνητο

 Χωματόδρομος

 Πρόσβαση με σκάφος

 Περπάτημα

 Πρόσβαση ΑΜΕΑ